بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ در این مقاله میخواهیم درباره یکی دیگر از روشهای بازاریابی به نام بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ صحبت کنیم و درباره این موضوع توضیحات کاملی ارائه کنیم.باما همراه باشید
فهرست مطالب
بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ (Outbound Marketing) همان بازاریابی سنتی است که کسبوکارها با روشهای مختلف به دنبال مشتریان میروند، به آنها پیام میدهند یا تلفن میکنند و از آنها میخواهند که از محصولاتشان خرید کنند.
در بازاریابی برونگرا محصولات یا خدمات هر شرکت بسیار سریع بین دهانها میچرخند و معروف میشوند. برای مثال تبلیغ تلویزیونی محصولات عالیس را در نظر بگیرید که با استفاده از شعر و جذابیت بصری و داستانسرایی توانسته است به نقل محافل و مجامع مختلف تبدیل شود.
در این روش صاحبان کسبوکارها به دنبال مشتریان میروند، به آنها تلفن میکنند و با تبلیغات گسترده سعی میکنند توجه مشتریان را به محصولاتشان جلب کنند. در بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ محصولات و خدمات هر شرکت به گونهای تبلیغ میشوند که بسیار سریع در میان مردم شهرت پیدا کنند.
بیشتر بدانید:دیجیتال مارکتینگ چیست؟
تفاوت بازاریابی برونگرا و درونگرا چیست؟
همانطور که گفتیم بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing زمانی است که شرکتها برای آشنا کردن مخاطبشان با محصولات و خدمات خود، از شرکت بیرون میروند و محصولاتشان را در بیرون از کسبوکار خود عرضه میکنند.
اما بازاریابی درونگرا یا Inbound Marketing به حالتی گفته میشود که مشتریان خودشان بر اساس نیاز و خواستهای که دارند به سراغ آن خدمت یا محصول خاص میروند. بر این اساس اگر مشتری یا مخاطب به آن محصول علاقمند شود آن را میخرد.
مثل حالتی که در آن با تولید محتوا یا بهرهگیری از ترفندهای شبکههای اجتماعی، نام برند خودتان را به گوش مخاطبان میرسانید و آن را معروف میکنید، سپس مشتری بر اساس علاقه و خواست خود به خرید محصول یا خدمتتان اقدام میکند.
بازاریابی درونگرا مخالف بازاریابی برونگرا است. معمولا هزینههای بازاریابی برونگرا بیش از بازاریابی درونگرا است و از سوی دیگر با اتخاذ استراتژیهای بازاریابی درونگرا بهتر میتوان نتایج را دنبال کرد و متوجه راههای بهتر بازاریابی شد.
از آنجایی که در بازاریابی درونگرا مخاطبان به سمت شما میآیند در نتیجه میتوانید متناسب با نیاز آنها محتوا داشته باشید و از طرف دیگر میدانید که این افراد سرنخهای خوب و باکیفیتتری هستند.
بیشتر بدانید :بازاریابی درون گرا در دیجیتال مارکتینگ
نمونههایی از بازاریابی برونگرا در اینترنت
بیشتر بازاریابیهایی که خارج از رسانههای دیجیتال اتفاق میافتد (مثل تبلیغات رادیویی، پوستر، تراکت و غیره) در گروه برونگرا قرار میگیرند. اما موارد بسیاری بازاریابیهایی که از طریق رسانههای دیجیتال انجام میشود نیز برونگرا هستند. چند نمونه از این امر عبارتست از:
- تبلیغات نمایش داده شده در اپلیکیشنها و شبکههای اجتماعی
- ایمیلهای ناخواسته (اسپم – Spam)
- تبلیغات درج شده در ویدیوهای یوتیوب
- آگهیها و فضای تبلیغاتی در صفحات وب و وبلاگها
- پاپ آپ
این واقعیت مشترک تمام این نمونههای تبلیغات است که اطلاعاتی را انتقال میدهند که کاربر در جستجوی آنها نبوده است.
بیشتر بدانید:15تا ازاصطلاحات دیجیتال مارکتینگ به صورت کامل
ابزارهای بازاریابی برونگرا یا Outbound Marketing
ابزارهای بازاریابی برونگرا همگی ابزارهای سنتی هستند که از قدیم استفاده میشدند. ابزارهایی مانند:
- سمینارها یا جلسات کاری
- پیامک تبلیغاتی
- بازاریابی تلفنی
- بازاریابی حضوری
- ایمیلهای اسپم
- تبلیغات تلویزیونی یا رادیویی
- تبلیغات چاپی مانند بروشور و کاتالوگ
- تبلیغات روزنامهای
- تبلیغ روی خودکار، سالنامه یا کارتهای حافظه
- و…
مزایای بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ
با توجه به اینکه برخی استفاده از بازاریابی برونگرا را قدیمی میدانند؛ با این حال، هنوز هم بیشتر افراد از این روش برای دیده شدن و توسعه کسب و کار خود استفاده میکنند. به این دلیل که این روش هنوز هم مزایای خود را دارد که شامل:
- این تبلیغات به برندسازی کمک زیادی میکند و میتوانید از این راه به افرادی که هنوز درباره محصولات یا خدمات شما چیزی نمیدانند و نشنیدهاند؛ دسترسی پیدا کنید و برندسازی کنید.
- مردم به این نوع تبلیغات عادت و معمولا اعتماد دارند. برای مثال، تبلیغات تلویزیونی تاثیر زیادی بر روی مخاطب خواهد داشت. در کل، بازاریابی برونگرا، باعث میشود تا افراد به این نوع تبلیغات بیشتر از تبلیغاتی که در فناوری جدیدتر به آنها ارائه می شود اعتماد کنند.
- از این طریق میتوان کسب و کار خود را به شکل گستردهتری معرفی کرد و بازار هدف بزرگتری را بوجود آورد. در واقع، طیف وسیعی از مردم با محصولات شما آشنا خواهند شد.
معایب بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ
در بسیاری از مشاغل بازاریابی برونگرا بخش اصلی بودجه های بازاریابی را تشکیل میدهد. این مسئله قرنها وجود داشته است و حتی برخی آن را هزینه انجام تجارت میدانند. بازاریابی برونگرا مشکلات زیادی را به همراه دارد و سنت و اشتباهات گذشته هرگز نباید مانع سازگاری با تغییر روند بازاریابی شود. مشکلات مربوط به بازاریابی برونگرا عبارتند از:
- مشکل در ردیابی میزان بازگشت سرمایه (ROI)
- افزایش روزافزون تکنیکهای مسدود کردن (لیست بلاک یا تماس ممنوع، فیلترهای اسپم، TiVo و غیره)
- هزینه بالا، نتیجه ضعیف
گزارشها اینگونه نشان میدهند که تقریبا نیمی از شرکتهایی که برنامههای بازاریابی درونگرا را انجام میدهند نسبت به شرکتهایی که این کار را نمیکنند 25 درصد بازده سرمایه گذاری (ROI) بیشتری دارند. بررسیها نشان داده است که کانالهای بازاریابی درونگرا میتوانند 30 برابر نرخ تبدیل مشتری بیشتری نسبت به روشهای بازاریابی برونگرا داشته باشند.
ردیابی و رهگیری آمارها در بازاریابی درونگرا آسان تر است، ROI بالاتری دارد و هزینههای کلی آن کمتر از بازاریابی برونگرا است. البته گام بعدی شما کاهش هزینهها و افزایش نرخ تبدیل بازدیدکننده به مشتری با تغییر استراتژی خود از بازاریابی برونگرا به بازاریابی درونگرا است.
نتیجهگیری
بازاریابی برونگرا در دیجیتال مارکتینگ به معنای این است که شما به دنبال مشتری بروید، در حالی که در بازاریابی درونگرا مخاطب براساس نیاز خود به سمت شما میآید. همانطور که گفتیم بازاریابی برونگرا و درونگرا هریک مزایا و معایب خود را دارند. از طرفی اتخاذ هر دو استراتژی برای بازاریابی امری معقول به نظر میرسد و از طرف دیگر تمرکز بیشتر بر استراتژی بازاریابی درونگرا نیز با وجود رشد روز افزون استفاده از فضای مجازی منطقیتر است؛ چرا که موثرترین روش افزایش بازدیدکننده، مشتری بالقوه و خریدار همان بازاریابی درونگراست.
شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند چیست و چه خدماتی را ارائه میدهد ؟