بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ (Content Marketing) یکی از روش های بازاریابی، برندینگ و جذب مخاطب با استفاده از تولید و نشر محتوا است.
فهرست مطالب
بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ چیست؟
بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ (Content Marketing) مهم ترین بخش بازاریابی دیجیتال است که به محتوای یک سایت یا صفحه شبکه های اجتماعی می پردازد.
ایجاد یک وب سایت برای فعالیت در پلتفرم وب برای بازاریابی دیجیتال کسب و کار، تنها اولین قدم است و باید متخصصان بازاریابی محتوا وارد عمل شوند تا این ویترین خالی کسب و کار را از اقلام جذاب پر کنند تا مشتریان و مخاطبان جذب کسب و کار بشوند.
لزوم این شاخه از بازاریابی دیجیتال به حدی است که نوشتن یک محتوا یا مقاله برای وب سایت کسب و کار باید توسط نویسندگان و متخصصان حوزه بازاریابی محتوا انجام شود. متخصصانی که از رفتار ربات های موتورهای جستجو باخبرند، کلمات پر استفاده مخاطبان را می دانند، استانداردهای لازم برای یک محتوای خوب و کامل را می شناسند و در نهایت بلدند که چگونه این دانسته ها را با جنبه های روانشناختانه چنان ترکیب کنند که خواننده مقاله را جذب آن کنند.
انواع محتوای دیجیتال:
حال با توجه به این که بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ میتواند جهت توسعه کسب و کار شما بسیار مفید و یاری رسان باشد، شما باید با انواع محتوای دیجیتال آشنا باشید تا بتوانید با توجه به مدل و فضای کسب و کارتان و همچنین نیاز مخاطبها، یکی از آنها یا مجموعهای از انواع محتوای دیجیتال را انتخاب و برای بازاریابی محتوایی از آنها استفاده کنید.
محتوای دیجیتال دستهبندیها و انواع زیادی دارد که میتوان به طور خلاصه به اینفوگرافیک، محتوای متنی، مقالات، محتوای ایجاد شده توسط مشتریان مثل نقد و بررسی و محتوای بصری. محتوای بصری عمدتا تاثیر بیشتری نسبت به سایر محتواها دارد زیرا در محتوای بصری شما میتوانید جنبههای مختلف کسب و کار و یا محصولات خود را به کاربر نشان دهید تا او در خرید و سفارش آنها سردرگم نشده و بتواند بهترین تصمیم را اتخاذ کند.
محتوای متنی
به تولید و انتشار محتوا به صورت نوشتاری، محتوای متنی می گویند. محتوای متنی یکی از رایج ترین و نخستین روش های بازاریابی محتوا است. یکی از ویژگی های محنصر به فرد این روش از تولید محتوا، افزایش مخاطب وبسایت از طریق سئو و موتور های جستجو می باشد.
محتوای تصویری
محتوای تصویری به معنی تولید محتوا و رساندان مفهوم یک محتوا با استفاده از تصاویر است. تولید محتوای تصویری از قدیمی ترین روش های تولید محتوا در تاریخ است که با همه گیر شدن شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، رشد چشم گیری در اثر گذاری بر روی مخاطبان نسبت به سایر روش های تولید محتوا داشته است.
محتوای ویدئویی
هر محتوایی که به صورت فیلم، سریال، کلیپ و یک تصویر چند دقیقه ای باشد محتوا ویدئویی نامیده می شود. محتوای ویدئویی یکی از بهترین و مدرن ترین روش های بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ است اما معمولا هزینه بسیار سنگینی دارد. از بارزترین نوع بازایابی محتوای ویدئویی می توان به تبلیغات در تلویزیون و ساخت فیلم اشاره نمود.
بیشتر بدانید: 15تا ازاصطلاحات دیجیتال مارکتینگ به صورت کامل
بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ چه تاثیری دارد؟
بازاریابی محتوا (Content Marketing) بخش مهمی از استراتژی بازاریابی و توسعه هر کسب و کاری است و هدف آن جذب مخاطبین جدید و حفظ مخاطبان قبلی از طریق ایجاد و توزیع محتوای ارزشمند است.
نمونههایی از محتواهای قابل استفاده در بازاریابی محتوا (بر اساس تعریف بالا) عبارتند از:
- کتاب یا کتابچهای که توضیحاتی دربارهی یک محصول ارائه میکند.
- مصاحبهای که توضیحاتی دربارهی یک کتاب ارائه میکند و به نقد آن کتاب میپردازد (در اینجا کتاب، محصول است و مصاحبه یا مقاله، محتوا برای بازاریابی کتاب)
- فیلم ویدئویی یکی از جلسات یک دورهی آموزشی چند جلسهای که به صورت رایگان یا با قیمت مشخص، به دیگران عرضه میشود (در بازاریابی محتوا، تعهد نداریم که محتوای مورد استفاده برای بازاریابی را رایگان عرضه کنیم. قیمت، یک انتخاب است).
- یک فیلم یا کتاب به تبلیغ یک بحث اخلاقی یا مذهبی میپردازد (بازاریابی محتوا میتواند برای عرضه و تبلیغ ایدهها هم بهکار گرفته شود)
- پادکست هایی که یک مشاور خانواده تولید میکند تا مخاطبان بیشتری، نام او را بشنوند و با او به عنوان یک متخصص آشنا شوند.
مجدداً لازم به تأکید است که بازاریابی محتوا به شکل کلی آن، به بازاریابی با استفاده از محتوای دیجیتال محدود نیست.
بازاریابی محتوا، پیش از عصر دیجیتال هم قدمتی بسیار طولانی داشته است. ضمن اینکه در عصر دیجیتال هم، هنوز بازاریابی محتوا میتواند خارج از بستر وب و اینترنت انجام شود.
اهداف بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ
افزایش آگاهی از برند
هر کسبوکاری در آغاز کار، باید به فکر اطلاعرسانی در مورد برند خود باشد و نام خود را به گوش مخاطبان هدفش برساند که اصطلاحا به این کار ” برندینگ” میگویند. محتوا و بازاریابی آن به کسبوکارها کمک میکند که در مورد خود، اطلاعرسانی کنند و افراد را از حضور خود آگاه کنند.
افزایش آگاهی در مورد محصولات و خدمات
در کنار تمرکز روی افزایش شهرت برند خود، لازم است که پیوسته محصولات یا خدمات خود را به نمایش بگذارید و در مورد آن ها و ویژگیهای آن ها اطلاعرسانی کنید. محصول یا خدمت شما شما زمانی بیشتر مورد توجه قرار میگیرد که تماما، روی منحصر به فردترین ویژگی محصول یا خدمت خود تمرکز کنید.
افزایش تعداد موقعیتهای فروش بالقوه
با پیاده سازی راهکارهای بازاریابی محتوا و انتشار آن ها در کانالهای اجتماعی مناسب و مرتبط با کسبوکارتان، میتوانید موقعیتهای بالقوه بسیاری برای فروش محصولات و خدمات خود ایجاد کنید. با یک لندینگ پیج و قرار دادن یک محتوای مفید در آن، میتوانید ایمیل مخاطبان خود را گرفته و از این طریق، اطلاعرسانیهای مربوط به محصولات و خدمات خود را به آن ها ارسال کنید.
ایجاد وفاداری در مخاطبان
هر چه قدر که محتواهای تولیدی شما برای مخاطبان تان مفید و با ارزشتر باشند، وفاداری آن ها به شما بیشتر افزایش پیدا میکند. همیشه به محتوایی که تولید می شود توجه خاصی داشته باشید و همواره خود را جای مخاطبتان بگذارید تا بتوانید روابط موثرتری با آن ها ایجاد کنید. زیرا این کار به شما اطمینان می دهد که محتوای تولید شده شما مفید بوده است. آنالیز محتوا به شما کمک میکند که میزان مفید بودن محتوای خود، برای مخاطبتان را متوجه شوید و نیازها و علایق آن ها را بهتر درک و شناسایی کنید.
افزایش فروش
معمولا تمام کسبوکارها پیوسته برای افزایش فروش خود در تلاش هستند و به همین دلیل هم هست که به دنبال محتوا میروند تا به کمک آن بتوانند مخاطبان خود را راضی نگه دارند و ارزشی مضاعفی به آن ها ارائه دهند. بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ به صورت مستقیم و غیر مستقیم روی فروش تاثیر میگذارد. بنابراین کیفیت محتوا از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
مخاطبان مشتاق
همیشه محتوای خوب و با کیفیت، مشتریهای خود را به همراه دارد؛ فقط کافیست که آن ها را به دست مخاطبان هدف خود برسانید و همواره در طول زمان، مخاطب خود را با محتوای جدید، بروز نگه دارید تا ارزشمند شمرده شدن خودش را حس کند. با تداوم این کار، افرادی که به مشترکین شما تبدیل شدهاند، همواره مشتاق محتواهای شما و حتی محصولات و خدمات برند شما خواهد بود.
بیشتر بدانید:دیجیتال مارکتینگ چیست؟
مراحل بازاریابی محتوا
برنامهریزی
در اولین مرحله از بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ ، لازم است که به تحقیق و جستجو بپردازید تا متوجه شوید که چه محتوایی برای کسبوکار شما مفید و جذاب محسوب می شود. سپس باید به دنبال ایدهپردازی محتوایی بروید. برای این منظور بهتر است که یک جلسه طوفان مغزی برگزار کنید تا همه ایدهها استخراج شوند و بهترین آن ها را اجرایی کنید. در قدم بعدی لازم است که برای تولید ایدههای استخراج شده یک برنامه محتوایی تنظیم کنید.
تولید محتوا
در این مرحله لازم است که مستقیما وارد عمل شوید و به تولید محتوا بپردازید. فراموش نکنید که این مرحله، زمان زیادی از شما در این دوره میگیرد و بیشتر از بقیه موارد، باید مراقب کیفیت آن باشید. توجه داشته باشید که باید طبق استراتژی و برنامهای که در مرحله اول فراهم کردهاید، محتوای کسبوکار خود را تولید نمایید.
بهینهسازی
با اشتراکگذاری مطالب خود در شبکههای اجتماعی و بررسی رفتار مخاطبان، علاقمندی مخاطبان خود به محتوای تولید شده را دریابید تا بتوانید استراتژی و برنامه خود را، برای مخاطبان هدفتان بهینهسازی کنید. در این مرحله آنالیز محتوا هم می تواند به شما کمک کند تا محتوای بهتری تولید کنید.
توزیع و پخش محتوا
در این مرحله لازم است که محتوایهای خود را در همه جا پخش کنید. از شبکههای اجتماعی گرفته تا وبسایتهایی که در قبال هزینه، این کار را برای شما انجام میدهند و میتوانند در بازاریابی محتوا به شما کمک کنند. توجه داشته باشید که فقط کانالهای باکیفیت هستند که برای شما بازخورد مثبت در پی دارند.
آنالیز
در آخرین مرحله، لازم است که محتوای پخش شده خود را با ابزارهای آنالیز، مورد تجزیه و تحلیل و بررسی قرار دهید تا متوجه شوید که کدام محتوا بهترین بازخورد ممکن را در کانالهای مورد نظرتان داشته است؟ همچنین باید بازخورد محتواها را از کانالهای جداگانه مورد بررسی قرار دهید تا انتخابهای شما در دورههای بعدی هوشمندانهتر باشد.
سخن آخر
بازاریابی محتوایی در دیجیتال مارکتینگ یکی از شیرین ترین و جذاب ترین روش های بازاریابی می باشد. دنیای کسب و کارها در دستان بازاریابان محتوا است و محتوا شاه کلید تمام معادلات بازاریابی می باشد.
شرکت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند چیست و چه خدماتی را ارائه میدهد ؟