ما در این مقاله به انواع کد های وضعیت خطای مشتری 4XXمیپردازیم و توضیح مختصری در مورد آن ها میدهیم.
کد های خطای مشتری
ارور 400 Bad Request چیست؟
اولین کد های خطای مشتری خطای 400 Bad Request به معنای “درخواست بد 400” است. همانطور که از نام آن پیداست این خطا توسط سرور به عنوان خطای کاربر تلقی میشود. در حقیقت ارور 400 Bad Request مربوط به درخواست ارسال شده مشتری، قبل از پردازش توسط سرور است. به طور کلی ارور 400 هنگامی اتفاق میافتد که درخواست ارسال شده از کاربر به سرور نادرست باشد. بنابراین سرور نیز پاسخ مناسبی برای آن ندارد و خطای 400 برای کاربر نمایش داده میشود.
در مورد ارور 400 Bad Request بیشتر بدانید.
ارور 401 غیر مجاز (Unauthorized) چیست؟
دومین کد های خطای مشتری به این معناست که صفحهای که میخواهید به آن دسترسی پیدا کنید، تا زمانی که با شناسه کاربری و رمز عبور معتبر وارد سیستم شوید برای شما نمایش داده نمیشود. این نوع خطای کاربر در منابع محدود مانند صفحات سایت شما که با رمز عبور محافظت میشوند و نیاز به اطلاعات احراز هویت دارند، رخ میدهد. در نتیجه، به جای بارگیری صفحه مورد نظر، مرورگر پیام خطا را برای شما نمایش میدهد.
در مورد ارور 401 غیر مجاز (Unauthorized) بیشتر بدانید.
خطای 403 Forbidden چیست؟
سومین کد های خطای مشتری 403 Forbidden به این معنی است که شما مجوز لازم برای دسترسی به منبع درخواستی را ندارید. این یک کد وضعیت HTTP است که زمانی ایجاد میشود که وب سرور درخواست را بفهمد اما نتواند به آن دسترسی بیشتری بدهد. هنگامی که در مورد ماهیت خطای 403 سؤال می شود، به سادگی نشان می دهد که شما از دسترسی به این صفحه خاص منع شده اید.
در مورد ارور 403 Forbidden بیشتر بدانید.
ارور 404 چیست؟
چهارمین کد خطاهای مشتری پیام خطای 404 یافت نشد زمانی ظاهر می شود که شما یا یکی از بازدیدکنندگان آگاه شما سعی می کنید به صفحه ای در وب سایت خود دسترسی پیدا کنید که وجود ندارد.
اگر صفحه هرگز ایجاد نشده باشد، حذف نشده باشد، یا اگر آدرس به مکان دیگری تغییر داده شده باشد، ممکن است رخ دهد.
به طور معمول، این خطا تنها زمانی ظاهر می شود که یک بازدیدکننده سعی می کند به یک URL خاص در سایت شما دسترسی پیدا کند، به این معنی که بر محتوای موجود تأثیر نمی گذارد. با این حال، در موارد غیرمعمول، یک فایل htaccess. معیوب میتواند منجر به این شود که کل سایت شما با خطاهای 404 مواجه شود. این یکی از مهم ترین کد های خطای مشتری است.
در مورد ارور 404 Not Found بیشتر بدانید.
ارور405 روش غیر مجاز (Method Not Allowed) چیست؟
پنجمین کد های خطای مشتری ارور405 است به عبارتی این ارور405 نشان می دهد که مرورگر دسترسی به یکی از صفحات سایت را درخواست کرده است و وب سرور نیز این درخواست را تشخیص داده است اما متد به کار رفته را قبول نکرده است که در نتیجه کاربر قادر به مشاهده صفحه مورد نظر نخواهد بود و با ارور Method Not Allowed مواجه خواهد شد.
در مورد ارور 405 روش غیر مجاز (Method Not Allowed) بیشتر بدانید.
ارور 406 Error Not Acceptable چیست؟
ششمین کد های خطای مشتری ارور 406 Error Not Acceptable است. برای شروع ، مرورگر درخواستی را به سرور آغاز می کند و به دنبال بازیابی و نمایش اطلاعات است. این درخواست از طریق یک Accept Header به سرور منتقل می شود که فرمت مورد نظر برای ارائه اطلاعات را مشخص می کند. اساساً سرور را در مورد توانایی مرورگر برای تفسیر و نمایش داده ها مطلع می کند. در صورتی که سرور نتواند اطلاعات درخواستی را با فرمت مشخص شده توسط هدر Accept ارائه دهد، پاسخ خطای 406 Error Not Acceptable دریافت می شود.
هم چنین ۴۰۶ Error Not Acceptable می تواند توسط Mod security نیز ایجاد گردد. Mod security برنامه امنیتی است که بر روی آپاچی کار می کند و به صورت فایروال عمل می کند. Mod security یک سری قوانین یا rule دارد که انواع تخلفات در آن ثبت شده است و در صورتی که درخواستی مطابق این لیست تخلفات باشد ارور ۴۰۶ Error Not Acceptable ایجاد می کند.
در مورد ارور 406 Error Not Acceptable بیشتر بدانید.
ارور 407 مجوز پروکسی (Proxy Required) چیست؟
ششمین کد های خطای مشتری خطای HTTP 407، همچنین به عنوان “Authentication Proxy Required” شناخته می شود، زمانی رخ می دهد که سرور پروکسی نتواند اعتبار کاربر را تأیید کند یا درخواست را انجام دهد. این خطا معمولاً زمانی رخ می دهد که اعتبارنامه احراز هویت استفاده شده توسط سرور پراکسی بین کاربر و سرور وجود نداشته باشد.
متأسفانه، مشخص کردن علت دقیق این کد های خطای مشتری می تواند چالش برانگیز باشد، به خصوص اگر از خود سرور پراکسی نشات گرفته باشد. علاوه بر این، شایان ذکر است که این مشکل ممکن است به خطای کلی تر “400 Bad Request” مرتبط باشد.
ارور 407 مجوز پروکسی (Proxy Required) در وبسایت چیست؟
ارور 408 request timeout چیست؟
هفتمین کد های خطای مشتری خطای 408 درخواست مهلت زمانی یک اتفاق رایج در طول فعالیت های آنلاین ما است، مانند پر کردن فرم ها، آپلود فایل ها، یا پرداخت در وب سایت بانک. این کد خطا که به صورت 408 Request Timeout نمایش داده می شود، نشان می دهد که حداکثر زمان برای درخواست رسیده است و در نتیجه خطای 408 رخ می دهد.
این فقط یک کد وضعیت HTTP است که به شما می گوید سرور درخواست شما را به موقع دریافت نکرده است. در نتیجه سرور اتصال را قطع می کند و یک کد خطای 408 را به مرورگر شما می فرستد که ممکن است آن را به عنوان “مدت زمانی درخواست 408” مشاهده کنید.
در حال حاضر، به طور معمول، این خطا در دسته 4xx قرار می گیرد، که نشان می دهد تقصیر کاربر است. اما نکته اینجاست: این همیشه درست نیست. گاهی اوقات، خطا ممکن است توسط عوامل دیگری خارج از کنترل شما ایجاد شود.
در مورد ارور 408 request timeout بیشتر بدانید:
ارور 410 رفته (Gone) چیست؟
هشتمین کد های خطای مشتری است هنگامی که با ارور 410 مواجه می شوید، به این معنی است که منبعی که می خواهید به آن دسترسی پیدا کنید دیگر در سرور وجود ندارد. به عبارت ساده تر، فایل ها و منابعی که به دنبال آن هستید عمدا حذف شده اند. این آن را از خطای 404 جدا می کند، جایی که کاربر در مورد حذف منبع مورد نظر از سرور نامطمئن است و مطمئن نیست که آیا در آینده در دسترس خواهد بود یا خیر.
یکی از تمایزهای قابل توجه بین این دو خطا این است که موتورهای جستجو چگونه آنها را مدیریت می کنند. با خطای 410، موتورهای جستجو صفحات مرتبط با خطا را از نتایج جستجو حذف می کنند. این مورد در مورد خطای 404 نیست، جایی که ممکن است صفحات همچنان در نتایج جستجو ظاهر شوند.
در موردارور 410 رفته (Gone) بیشتر بدانید:
ارور 423 قفل شده (Locked) چیست؟
نهمین کد های خطای مشتری خطای 423 یکی از ارورهای HTTP است که هنگامی که یک منبع درخواست شده توسط کاربر قفل شده است، نمایش داده میشود. این ارور معمولاً در سیستمهای احراز هویت و دسترسی کنترل شده استفاده میشود. به عنوان مثال، وقتی که یک کاربر تعدادی بار اشتباهی رمز عبور را وارد میکند و سیستم او را قفل میکند، ارور 423 نمایش داده میشود.
در مورد ارور 423 قفل شده (Locked) بیشتر بدانید
ارور 451 چیست؟
دهمین کد های خطای مشتری ارور 451 به معنای “غیرقابل دسترسی به دلایل قانونی” است. این ارور به منظور حفظ حقوق مالکیت فکری، حفاظت از حریم خصوصی یا رعایت قوانین محلی وجود دارد. وقتی این ارور رخ میدهد، به کاربران اجازه دسترسی به یک منبع اینترنتی را به دلایل قانونی نمیدهد. این ارور به عنوان یک پاسخ قانونی به سانسور اینترنتی مطرح شده است و تأثیر قابل توجهی بر آزادی اطلاعات دارد.
همانطور که می دانید خطای 403 یا Forbidden زمانی برای کاربران نمایش داده می شود که نتوانند به منبع درخواستی مانند صفحه وب، عکس یا فایل دسترسی داشته باشند. با این حال، این پیام خطا جزئیات خاصی در مورد دلیل در دسترس نبودن منبع ارائه نمی دهد.
در نوامبر 2015، یک کد به کد های خطای مشتری اضافه شد ، برای رسیدگی به نوع خاصی از در دسترس نبودن معرفی شد. این کد وضعیت زمانی استفاده می شود که منبع درخواستی توسط دولت غیرقانونی یا مسدود شده تشخیص داده شود. به عنوان مثال، اگر شخصی سعی کند از یک وب سایت فیلتر شده یا غیرقانونی توسط دولت بازدید کند، مرورگر او کد خطا 451 را دریافت می کند.
در مورد ارور 451 (Unavailable For Legal Reasons) بیشتر بدانید
ارور 429 (too many request) چیست؟
یازدهمین کد های خطای مشتری ارور 429 (too many request) است این ارور به معنای ارسال بیش از حد درخواستها به سرور است. وقتی که یک کاربر یا یک برنامه کاربردی بیش از حد درخواستها را به سرور ارسال میکند، سرور به منظور حفظ عملکرد صحیح و عادلانه، این ارور را برمیگرداند.
این مورد از کد های خطای مشتری معمولا به منظور جلوگیری از سواستفاده، حفظ پایداری سرور و تضمین عدالت در توزیع منابع استفاده میشود. با ارسال بیش از حد درخواستها، منابع سرور ممکن است به طور نامناسب استفاده شوند و سبب کاهش عملکرد و عدم دسترسی به سرویسها برای سایر کاربران شود
برای رفع این یک از کد های خطای مشتری، معمولا باید تعداد درخواستها را کاهش داده و محدودیتهای تعیین شده توسط سرور را رعایت کرد. همچنین، استفاده از کش سرور و بهبود سیستم شبکه نیز میتواند به کاهش احتمال ایجاد این ارور کمک کند. با ما همراه باشید
در مورد ارور 429 (too many request) بیشتر بدانید:
کدهای وضعیت HTTP یاStatus code بخش مهمی از ارتباط بین مرورگر و سرور شما هستند. آنها اطلاعاتی در مورد موفقیت یا شکست درخواستی که توسط مرورگر شما ارائه شده است، ارائه می دهند. این کدها استاندارد شده و به کلاسهای مختلفی دستهبندی میشوند که هر یک نوع خاصی از پاسخ را نشان میدهند. با ما همراه باشید تا اطلاعات بیشتری در این زمینه کسب کنید.