0
دیدگاه

ساب دامین Subdomain چیست و چه کاربری دارد ؟

ساب دامین بخشی از دامنه اصلی شما می باشد و به همین دلیل نیز به آن زیر دامنه گفته می شود. در واقع، زیر دامنه یا ساب دامین برای کمک به سازماندهی و ایجاد بخش‌های مختلف وب‌سایت اصلی استفاده می‌شود. زیر دامنه زیرمجموعه‌ای از دامنه و بخشی از یک دامنه بزرگ‌تر است و بیانگر وابستگی نسبی است.

ساب دامین چیست؟

ساب دامین یا Subdomain به معنای زیر دامنه است که به کمک آن می‌توان صفحات وب سایت را در دامنه اصلی خود قرار داد. به عبارت دیگر، ساب دامین یک دامنه کوچکتر برای بخش‌های مختلف وب سایت شماست که می‌تواند به عنوان یک آدرس جدید برای دسترسی به صفحات خاص در سایت شما عمل کند. برای مثال، اگر دامنه اصلی شما example.com است، ساب دامین هایی می‌توانند به شکل subdomain.example.com یا blog.example.com و غیره باشند.

با استفاده از ساب دامین، می‌توانید بخش‌های مختلف وب سایت خود را تفکیک کنید و به کاربران خود اجازه دهید به راحتی به آن‌ها دسترسی پیدا کنند. همچنین، استفاده از ساب دامین می‌تواند به بهبود سئو وب سایت شما کمک کند، زیرا به شما اجازه می‌دهد کلمات کلیدی مربوط به هر صفحه را در آدرس URL آن قرار دهید.

تفاوت ساختاری دامین و ساب دامین چیست؟

وقتی صحبت از مفاهیم زیر دامنه و دامنه می شود، به راحتی می توان این دو را با هم اشتباه گرفت. در فارسی، اصطلاح «زیر دامنه» برای توصیف این مفهوم به کار می‌رود، اما در میان ساکنان آن که اغلب آن را صرفاً «زیر دامنه» می‌نامند، چندان مورد استفاده قرار نمی‌گیرد.

برای روشن شدن موضوع، ساب دامنه دامنه ای است که از دامنه اصلی مشتق شده است. با این حال، توجه به این نکته مهم است که یک زیر دامنه با دامنه اصلی یکسان نیست.

صفحات یک ساب دامنه و دامنه اصلی می توانند از نظر ساختار، سئو، رنگ و محتوا تفاوت زیادی داشته باشند. در واقع، آنها ممکن است به غیر از نام دامنه اصلی، اشتراکات بسیار کمی داشته باشند.

اگر به دنبال تفاوت هستیم، باید بگوییم، می‌توانیم موارد زیر را بیان کنیم:

1. دامنه فقط یک‌ بار استفاده می‌شود و یونیک است اما می‌توان از یک دامنه هزارها ساب دامنه‌ ایجاد کرد. البته هر ساب دامنه‌ای با هر نامی را هم فقط یک‌بار می‌توان به کار برد.

3. شرکت‌های مطرح ساب دامین را برای صفحات فرعی خود به کار می‌برند.

4. اصولاً ساخت ساب دامین به‌ صورت رایگان عرضه می‌شود اما دامین مستلزم پرداخت هزینه است.

بیشتر بدانید:طراحی سایت و فروشگاه اینترنتی – شروع یک موفقیت جدید

کاربردهای Subdomain

1. ایجاد وب‌ سایت برای کاربرانی خاص

تصور کنید مخاطبان زیادی در شهر خود دارید و باید صفحاتی را به زبان مادری آنها ایجاد کنید. در این سناریو، یکی از گزینه ها ایجاد یک ساب دامنه مجزا برای صفحه زبان انگلیسی خود است. اما این تکنیک شامل چه چیزی است؟

هنگامی که زیر دامنه های جداگانه ای برای زبان های دیگر ایجاد می کنید، می توانید به راحتی آنها را به صورت آنلاین خریداری کنید. این رویکرد می تواند به طور قابل توجهی تعداد کل صفحات سایت شما را در مقایسه با قرار دادن همه زبان ها در یک دامنه کاهش دهد. این نه تنها سرعت سایت را بهبود می بخشد، بلکه می تواند تاثیر مثبتی بر سئو سایت داشته باشد.

به خاطر داشته باشید که این تکنیک تنها به زبان محدود نمی شود. همچنین می توانید با ایجاد زیر دامنه های جداگانه برای هر بخش خاص، آن را در سایر بخش های کاربران محبوب اعمال کنید. نکته کلیدی این است که نیازهای مخاطبان خود را شناسایی کنید و تجربه ای مناسب ارائه دهید که انتظارات آنها را برآورده کند.

2. بخش بلاگ یا فروشگاه را جدا کنید

بعضی ازسایت ها ماهیت بلاگی دارند و قصد دارند که یک بخش فروشگاهی نیز برای خود ایجاد کنند که همنام با دامنه اصلی خود باشد. ایجاد سایت فروشگاهی نیازمند برنامه‌ریزی زیادی است و به این راحتی نمی‌توان آن را در صفحه اول گوگل قرار داد. برای همین توصیه می‌شود برای اینکه هم سایتتان ازنظر سرعت کند نشود و یک بخش فروشگاهی اما همنام با دامنه اصلی داشته باشید، یک سابت دامین برای آن ایجاد کنید. همین کار را می‌توانید به‌صورت بالعکس برای ایجاد یک بخش بلاگ به‌صورت مجزا و حرفه‌ای ایجاد کنید مانند بعضی از سایت‌های فروشگاهی که برای خود بخش مجله دارند.

3. ایجاد بخش موبایل

برخی افراد ترجیح می دهند به جای ایجاد وب سایت خود، از یک زیر دامنه جداگانه با صفحات به عنوان دوست استفاده کنند. اگرچه این رویکرد ممکن است برای کاربرانی که باید آدرس صفحه جداگانه‌ای را برای هر نسخه تایپ کنند ناخوشایند به نظر برسد، اما می‌تواند گزینه مناسبی برای سایت‌هایی با طراحی قدیمی که نیاز به به‌روزرسانی دارند باشد.

علاوه بر این، داشتن یک وب سایت سازگار با موبایل برای SEO و تجربه کاربر بسیار مهم است. با توجه به اینکه افراد بیشتری از طریق تلفن همراه خود به اینترنت دسترسی دارند، اطمینان از بهینه سازی سایت شما برای دستگاه های تلفن همراه بسیار مهم است. این شامل داشتن یک طراحی واکنش گرا و استفاده از یک زیر دامنه جداگانه در صورت لزوم برای ارائه یک تجربه سازگار با موبایل است.

بیشتر بدانید:همه چیز راجب طراحی سایت با وردپرس

فروش ساب دامین و کسب درآمد شرکت ها

شما می توانید با فروش زیر دامنه یا زیر دامنه درآمد کسب کنید. فروش ساب دامنه برای بسیاری از شرکت ها و افراد واقعاً یک صنعت پرسود است. آن‌ها با خرید نام های دامنه مطلوب و فروش مجدد آن‌ها با هویت جدید به این امر دست می یابند. کاربران سیستم های مدیریت محتوا (CMS) مانند وردپرس یا سازندگان وب سایت با کاربران اجازه ایجاد حساب های زیر دامنه خود را می دهند.

 وب سایت تجاری خود را انتقال دهید

انتقال صفحه تجارت الکترونیک خود به یک دامنه جدید به هزاران دلیل نیز یکی دیگر از گزینه های ممکن است. در واقع، اگر هدف اصلی سایت شما فروش نباشد، یک سایت تجارت الکترونیک ترافیک سایت اصلی شما را افزایش می دهد و سبب کندی سرعت سایت می شود و همچنین تجربه کاربر را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد. در نتیجه، انتقال این صفحه به یک زیر دامنه سرعت صفحه اصلی را افزایش می دهد و در عین حال به کاربران اجازه می دهد تا از وب سایت تجاری شما از طریق سایت اصلی بازدید کنند.

سفارشی سازی

با یک زیر دامنه، می‌توانید محتوای وب‌سایت خود را به گونه‌ای سفارشی کنید که به نیازهای کاربران براساس مناطق و محصولات مختلف پاسخ دهد. اگر به محتوای منحصر به فرد برای هر یک از زیر دامنه های مختلف خود نیاز دارید، این می تواند یک ویژگی ارزشمند باشد. همچنین به بهینه سازی هر زیر دامنه برای نتایج جستجوی محلی نیز کمک می کند.

0 0 رای ها
امتیاز نوشته
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها

راهنمای مقاله

وبسایت دیجیتال مارکتینگ فیبی لند