آموزش

15تا ازاصطلاحات دیجیتال مارکتینگ به صورت کامل

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ دنیای بسیار گسترده و وسیعی دارد که سراغ هر کدام از زیرمجموعه‌های آن بروید، وارد دنیای دیگری می‌شوید که برای خودش وسعت زیادی دارد. اما برای اینکه بتوانید در این حوزه کار کنید یا درک درستی از مفاهیم آن داشته باشید

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ

فرهنگ واژگان اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ

در این مطلب می‌خواهیم به صورت کامل و جامع به بررسی معنا و مفهوم مهمترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ بپردازیم. با ما همراه باشید.

1.بازاریابی دیجیتال (Digital Marketing)

بازاریابی اینترنتی، بازاریابی آنلاین، بازاریابی دیجیتال یا دیجیتال مارکتینگ (Digital Marketing) اصطلاحاتی هستند که در واقع برای همان دیجیتال مارکتینگ به کار می‌روند. تا امروز تعاریف مختلفی برای دیجیتال مارکتینگ ارائه شده است، ولی کاربردترین و ساده‌ترین آنها استفاده از ابزارهای آنلاین و دیجیتال در راستای تحقق اهداف بازاریابی و فروش است.
بازاریابی دیجیتال می‌تواند شامل روش‌های مختلفی چون بازاریابی شبکه‌های اجتماعی، بهینه‌سازی سایت برای موتورهای جستجو، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی محتوایی، تبلیغات کلیکی و… شود.

بیشتر بدانید:دیجیتال مارکتینگ چیست؟

2.بازاریابی درون‌گرا (Inbound Marketing)

یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ بازاریابی داخلی است، بازاریابی ربایشی، بازاریابی درونگرا از اصطلاحات رایجی است که به عنوان معنای اینباند مارکتینگ به کار برده می‌شود. زمانی که مشتری از راه‌های مختلف سمت شما می‌آید قیف بازاریابی (قیف فروش) یا مسیری تحت عنوان سفر مشتری را پشت سر می‌گذارد. اگر در این مسیر با روش‌هایی غیر از تبلیغات مستقیم و با ارائه محتوای ارزشمند و کاربردی تلاش کنید تا مخاطب به مشتری تبدیل شود، این فرایند را بازاریابی ربایشی یا درونگرا (Inbound Marketing) می‌گویند.

3.بازاریابی برون‌گرا (Outbound Marketing)

بازاریابی بیرونی، بازاریابی خروجی، بازاریابی برونگرا یا آوت‌باند مارکتینگ در واقع همان فرایند تبلیغات و بازاریابی پیوسته به روش مستقیم برای افزایش فروش محصولات است که از سال‌های دور آن را می‌شناسیم. در بازاریابی درونگرا مشتری یا کاربر است که سراغ شما می‌آید، ولی در بازاریابی برونگرا این شما هستید که سراغ مشتری می‌روید.

4.همکاری در فروش (Affiliate Marketing)

سیستم همکاری در فروش یا بازاریابی پورسانتی که با افیلیت مارکتینگ نیز شناخته می‌شود، در واقع روشی مرسوم از بازاریابی در دنیای آفلاین و آنلاین است که می‌تواند خروجی خوبی داشته باشد. در این سیستم شما به عنوان یک ناشر، تبلیغات محصولاتی که برای خودتان نیست روی سایت یا دیگر صفحات خود منتشر می‌کنید و در ازای تحقق اهداف مشخص پورسانت یا درصدی از فروش می‌گیرید. گاهی این درصد می‌تواند عدد ثابتی باشد.

5.بازاریابی محتوایی (Content Marketing)

پنجمین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ بازاریابی محتوایی است گر بخواهیم ساده و کاربردی بازاریابی محتوایی را تعریف کنیم، می‌توانیم بگوییم کانتنت مارکتینگ استفاده از محتوای کاربردی و جذاب برای تحقق برنامه‌های بازاریابی و فروش است. در این روش شما با استفاده از انواع فرمت‌های محتوا سراغ مخاطب خود می‌روید تا ابتدا بتوانید آن را درگیر و وفادار کنید تا سپس به مشتری تبدیل شود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که ابتدا باید به خوبی مفاهیم بازاریابی را بدانید تا بتوانید با محتوای خود و قدرت کپی رایتینگ مشتریان را جذب کنید تا در نهایت فروش مورد نظر محقق شود.

6.بازاریابی ایمیلی (Email Marketing)

همان طور که حدس می‌زنید بازاریابی ایمیلی یا ایمیل مارکتینگ به معنای استفاده از ابزار ایمیل برای انتقال پیام به مخاطبان هدف به منظور جذب مشتریان جدید، حفظ رابطه با مشتریان قبلی، تبلیغات، ارائه محتوای کاربردی، ارسال پیشنهادات ویژه، تخفیف و… است. و از مهم ترین اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است از مهم‌ترین مزیت‌های بازاریابی ایمیلی می‌توان به هزینه مقرون‌به‌صرفه و نرخ کلیک بالا اشاره کرد که برای کسب و کارها اهمیت زیادی دارد.

7.بازاریابی پیامکی (SMS Marketing)

خیلی‌ها تصور می‌کنند دیگر پیامک اثرگذاری سابق را ندارد، اما اشتباه می‌کنند. بازاریابی پیامکی هنوز هم در موارد مختلفی چون زمانی که دنبال بازخورد سریع هستید یا مخاطبان شما خیلی اهل فضای آنلاین نیستند، جواب می‌دهد.
در واقع بازاریابی پیامکی به معنای استفاده از پیامک برای تحقق اهداف بازاریابی و فروش و در نهایت افزایش نرخ تبدیل است.

8.بازاریابی چندکاناله

«بازاریابی چندکاناله» یا(Omnichannel marketing) یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است تجربه خریدی یکپارچه را در تمام نقطه‌های فروش کسب و کار ایجاد می‌کند. در این نوع بازاریابی از داده‌ها و اطلاعات قبلی برای ایجاد ظاهری یکپارچه برای برند استفاده می‌شود. برای مثال، اگر کسب و کار فروش لباس دارید و استراتژی بازاریابی چندکاناله را اجرا می‌کنید، مشتریان شما باید بتوانند مدل‌های لباس مورد علاقه خود را از شبکه‌های اجتماعی شما بیابند، در فروشگاه آنلاین شما مدل‌های مورد علاقه خود را انتخاب کنند و با کد تخفیفی که از وب‌سایت دریافت می‌کنند، محصولات مدنظر خود را از فروشگاه‌های فیزیکی شما خریداری کنند.

9.تبلیغات نمایشی

«تبلیغات نمایشی» یا (Display Ads) یکی دیگر از اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ است شکلی از تبلیغات آنلاین است که با ترکیب متن، تصویر و لینک‌های وب‌سایت، اطلاعاتی درباره محصولات و خدمات کسب و کار را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. این تبلیغات می‌توانند به شکل ثابت باشند و تنها از یک تصویر تشکیل شوند یا به شکل پویا (متحرک) منتشر شوند و چندین تصویر، ویدیو یا متن‌های تغییردهنده در آن‌ها به نمایش درآید.

بعضی از تبلیغات نمایشی اطلاعاتی درباره محصولات یا خدمات کسب و کار را به مخاطبان ارائه می‌کنند و بعضی دیگر، برای سرگرم کردن مخاطبان و تشویق آن‌ها به برقراری ارتباط از طریق شرکت در بازی‌های ساده طراحی شده‌اند. تبلیغات بنری از رایج‌ترین شکل‌های تبلیغات نمایشی است.

10.بازاریابی شبکه‌های اجتماعی (Social Media Marketing)

اگر از شبکه‌های اجتماعی مختلف برای بازاریابی محتوایی، انتشار محتوا، بازاریابی و تبلیغات محصولات و خدمات خود استفاده کنید، روش مورد نظر شما بازاریابی شبکه‌های اجتماعی نامیده می‌شود. نکته مهمی که باید در نظر داشته باشید این است که تا می‌توانید از بازاریابی و فروش مستقیم دوری کنید و به دنبال این باشید که با انتشار محتوای جذاب و تعامل بیشتر با مخاطبان، از آنها خریداران وفادار بسازید.

11.نرخ تبدیل (Conversion Rate)

اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ دیگر نرخ پرش است شما با انواع روش‌های تبلیغاتی و بازاریابی خود در فضای آنلاین و با استفاده از ابزارهای دیجیتال دنبال یک هدف مهم هستید، اینکه در نهایت کاربران اقدام مورد نظر شما را انجام دهند. مهمترین اقدامی که انتظار دارید خرید محصولات است، ولی گاهی می‌تواند شامل ثبت نام، پرکردن فرم، شرکت در یک رویداد، دانلود یک فایل یا نصب اپلیکیشن مورد نظر شما باشد.
به طور کلی نرخ تبدیل یعنی تعداد افرادی که از بین کل کاربران وارد شده به سایت، اقدام مورد نظر شما را انجام داده‌اند. درصد نرخ تبدیل به صورت زیر محاسبه می‌شود:

  100×(تعداد کل بازدیدکنندگان/ تعداد بازدیدکنندگانی که اقدام موردنظر را انجام داده‌اند) = نرخ تبدیل

12.پرداخت به ازای کلیک (Pay Per Click – PPC)

پرداخت به ازای کلیک یکی از زیرمجموعه‌های تبلیغات کلیکی واز اصطلاحات دیجیتال مارکتینگ  است. تبلیغات PPC یا پرداخت به ازای کلیک به معنای تبلیغاتی است که هزینه آن تنها در ازای کلیک مخاطبان روی لینک مورد نظر پرداخت می‌شود. شما حساب‌تان را شارژ می‌کنید و هر زمان روی لینک مورد نظر کلیک شود، هزینه آن از حساب شما کسر خواهد شد.

13.تست ای / بی (A/B Testing)

تست A/B یکی از مرسوم‌ترین روش‌ها در بازاریابی دیجیتال است. در این روش بعد از مدتی که از اجرای یکی از کمپین‌ها گذشت، تست A/B را به کار می‌گیرید تا بتوانید به نتیجه دلخواه‌تان برسید. در واقع هر زمان بخواهید بین دو گزینه A و B آزمایش کنید تا براساس بازخورد به دست آمده به گزینه مناسب برسید، تست A/B (A/B Testing) انجام داده‌اید.

14.رابط کاربری (User Interface – UI)

رابط کاربری یا User Interface محیط نرم‌افزاری و طراحی ظاهری هر سیستمی است که با کاربر هدف تعامل دارد. رابط کاربری علاوه بر زیبای ظاهری و جذاب باید کاملا بهینه طراحی شود تا مخاطب بتواند به سادگی از آن استفاده کند.

15.تجربه کاربری (User Experience – UX)

تجربه کاربری در واقع مکمل رابط کاربری است. هر چقدر بتوانید طراحی و رابط کاربری زیبا و شیکی طراحی کنید، ولی نتوانید تجربه خوبی برای کاربر خود رقم بزنید، هیچ فایده‌ای ندارد. تصور کنید بهترین رابط کاربری را طراحی کرده‌اید، ولی کاربر شما به راحتی نمی‌تواند دکمه خرید را پید کند، در نتیجه تجربه خوبی برایش رقم نمی‌خورد و سایت شما را ترک خواهد کرد.
در واقع تجربه کاربری نحوه تعامل و دسترسی آسان کاربر به قسمت‌های مختلف رابط کاربری است تا بتواند خیلی سریع و راحت به آن چیزی که می‌خواهد برسد.

کلام اخر

فیبی لند به عنوان یک شرکت دیجیتال مارکتینگ ، تمام هدف خود را بر روی یک سوال متمرکز میکند : چگونه میتوانیم کسب و کارتان را رشد دهیم ؟ تمرکز و تلاش ما در جهت رشد برند شما تضمین میکند که رویایی که در ذهن برای کسب و کار خود میپرورانید با بهره مندی از تیم مجرب فیبی لند محقق شود. ایده از شما، پرورش و محقق کردن آن با ما…

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *